EGIPATSKA MAGIJA – Krema za lice, bubuljice, akne i ostala oštećenja na koži
Sastojci:
37 grama maslinovog ulja 
10 grama čistog pčelinjeg voska 
5 grama bagremovog meda 
1/2 čajne žličice sušenog peluda 
40 kapi tinkture propolisa 
3 grama matične mliječi

Istopite maslinovo ulje i vosak zajedno u manjoj zdjeli na laganoj vatri, od ukupne količine sačuvajte žlićicu-dvije maslinovog ulja koja će Vam trebati kasnije.

U manjoj zdjeli izmješajte med sa peludom, propolisom, matičnom mliječi i ostatkom maslinovog koje ste sačuvali. Potrebno je sve sastojke dobro izmiješati kako ne bi bilo grudica. Kada se vosak otopio zajedno sa maslinovim uljem, maknite s vatre i pustite da se ohladi mješajući kako bi se stvorila kremasta supstanca. Zatim dodajte mješavinu meda, peluda i propolisa i sve zajedno dobro promješajte. Važno je pričekati da se mješavina ulja i voska ohladi prije dodavanja meda i matične mliječi kako se ne bi uništili vrijedni sastojci.

Kada se krema dobro izmiješa zapakirajte je u tube po 20 grama. Može se čuvati na sobnoj temperaturi, ali je bolje čuvati je u hladnjaku kako se ne bi razdvojili sastojci.

Maska za kosu sa matičnom mliječi za rast i regeneraciju kose
Sastojci:
1 čajna žličica ricinusovog ulja
1-2 svježa žumanjka (ovisno o dužini kose)
2 grama matične mliječi

Svi sastojci se dobro izmiješaju. Nastala pasta se utrlja u opranu mokru kosu. Glava se umota u ručnik te je tako potrebno  držati pola sata do sat vremena, ovisno o dnevnoj količini ispale kose. Nakon toga je potrebno isprati kosu sa uobičajenim šamponom i dobro isprati. Ovakav tretman može se ponoviti tri puta tjedno.

Maska za kosu protiv ispadanja kose
Sastojci:
10 žumanjaka prepeličjih jaja
20 grama matične mliječi
1 čajna žličica meda
malo svježeg kvasca

Svi sastojci se dobro izmješaju i ostave da odstoje 24 sata u toploj prostoriji kako bi odradili kvasci. Dobibena pasta se aplicira navečer prije spavanja. Najprije osperite kosu svojim normalnim šamponom, a zatim nanesite pastu na kosu i tjeme. Ukoliko vas je jako zahvatila ćelavost, poželjno je da kosu skratite što je moguće više. Nanesena pasta ostaje do jutra. Nakon nanošenja paste poželjno je glavu umotati u ručnik kako se ne bi uprljava posteljina. U jutro isperite pastu čajem od kamilice. Ovakav tretman trebalo bi ponavljati minimalno deset dana za redom.

Krema za oči sa matičnom mliječi

Obzirom da je koža oko očiju izrazito osjetljiva, potrebno ju je njegovati. Krema za oči sa matičnom mliječi nanosi se navečer, prije odlaska u krevet, a nakon ukljanjanja tragova šminke sa lica.

Sastojci:
1 žlica bagremovog meda
0,5 grama matične mliječi
1 čajna žličica bananine pulpe

Sastojci se izmješaju i krema se nanese pažljivo oko očiju. Nakon dvadeset minuta ispere se mlakom vodom. Nakon toga se krema nanese na kapke. Ova krema može se koristiti nekoliko večeri za redom, dok koža oko očiju ne postane mekša i zdravija.

Maska za lice sa matičnom mliječi i propolisom

Ovo je recept za masku za lice koja je odlična regeneraciju epitelnog tkiva.

Sastojci:
2 žlice meda
5 kapi tinkture propolisa
2-3 žlice otopine nevenovog cvijeta
1 gram matične mliječi
50-75 grama kvasca

Sastojci se izmješaju kako bi nastala homogena smjesa. Dobivena krema aplicira se na lice i vrat. Nakon trideset minuta maska se ispere malkom vodom.